01


Swansea University – School of Management
View Next Folio

01


Swansea University – School of Management
View Next Folio

01


Swansea University – School of Management
View Next Folio

01


Swansea University – School of Management
View Next Folio

Swansea University – School of Management

Being a student in a new city can be daunting and overwhelming at times. The Student Services staff are a key lifeline to many students who need support and guidance in this tricky transitional time. Currently, students have to access the staff via the clinical reception; this feels very corporate and formal. For some students, this is enough to put them off visiting for the help they need.

The Student Services area should reflect the staff that work there and act as an oasis of calm and comfort for the students. The students who require guidance and support are often feeling vulnerable and sensitive, therefore we aimed to create a space that draws these students in and creates a feeling of a home away from home. The furniture and decoration play a large part in how the visitor feels in the space, we looked to design a welcoming homely environment where the students felt at ease and comfortable to ask for advice.

Today’s University is constantly adapting and students are expecting more. It is the role of a University building to provide a stimulating environment that generates creativity and encourages impromptu interactions with peers.

The atrium at Swansea University is a space that is used as a multifunctional area. Whether it be a study space, an informal meeting area or space for an event or presentation space. The atrium needed to adapt to suit the purpose it is hired for, as well as fulfilling the needs of students and visitors day to day.

We developed this space to include a set custom of modular furniture that is configurable to various layouts, making it adaptable all the different events Swansea University holds. This includes upholstered modules and bleacher seating that can be set up in an auditorium style or broken apart into small group working zones. These will feature upholstered seat pads in the Swansea University School of Management colours.

The Swansea University School of Management building has various unused areas in the 1st and 2nd-floor corridors. The proposal was to create agile working and meeting zones within these. Providing areas that are small hideaways which allow people to choose how they wish to work.

The Library

Traditionally, libraries are found at the heart of the community providing its users with a space to focus, reflect and collaborate. The Library Huddle’s will become gathering points and hubs of activity on each floor.

Focus

Acoustic pods are for private work when people need some quiet. The fabric panels help to absorb surrounding sounds and shield the occupier from distractions.

Reflect

These areas benefit from windows with a view over the campus and the beach. These will become quiet areas where people can rest, enjoy the view and have a moment of peace within a busy day.

Collaborate

The larger areas will have tables with integrated lighting, power and data. These provide an impromptu meeting table, a group work area and a space for people to work on laptops.

The Park

A park is an area of natural beauty, set aside for human enjoyment and recreation. The tranquil setting provides a space for quiet reflection, but can also act as a hub for communal activity. We believe we have captured the spirit of the park and interpreted it into flexible working zones.

The colours, materials and finishes used within the design have a relationship to the timbers and tones found within the park, providing texture and warmth to quieter zones and fun bright colours and textures to open zones. Our vision was to deliver a light, bright, and open workspace with different work settings.